Vegan kapsalon

Ik wilde al een tijd zelf kapsalon maken omdat het scheelt in de kosten en ik het dan ook kan eten met mijn lactose intolerantie. Dat dit gerecht helemaal vegan is vind ik ook mooi meegenomen. Wij zijn geen veganisten maar eten wel af en toe vegan en/of vegetarisch. Ik vind dit een echte aanrader en hij komt dan ook zeker vaker terug in ons weekmenu!

Ingrediënten

  • 350 gr vegetarische shoarma (Vivera)
  • 300 gr ovenfriet
  • 2 tomaten
  • 1/4 komkommer
  • Ijsbergsla
  • Knoflooksaus (bakje van €1,50 van AH is vegan)
  • Plantaardige rasp (AH)

Werkwijze

  1. Bak de patat in de oven.
  2. Bak de shoarma ongeveer 5 minuten in een koekenpan met een beetje olie.
  3. Was en snijd ondertussen de tomaat, komkommer en sla.
  4. Verdeel nu alle ingrediënten over een ovenschaal in deze volgorde: patat, shoarma, groente, knoflooksaus en plantaardige rasp.
  5. Zet de ovenschaal in de oven totdat de kaas gesmolten is. Wij gebruiken hier de oven+grill stand voor.

Eet smakelijk!

Liefs x Eileen

Geef een reactie