Focaccia met kappertjes

Ik heb weer een lekker recept voor jullie! Dit recept maak ik best vaak en ik wil hem al een hele tijd op de website plaatsen maar vergat steeds een foto te maken. Wij eten dit vaak samen met een lekkere soep, maar ik maak hem ook wel eens voor een brunch of om mee te nemen naar een babyshower. Een super makkelijk en snel recept dat je ook van te voren kan maken en invriezen. Handig als voorraad in de vriezer voor een avond waarop je pas laat thuis bent. En wat ik zelf altijd leuk vind is als je met één recept verschillende variaties kan maken. Bij dit recept kan je de kappertjes vervangen voor zongedroogde tomaten of olijven. Dit recept is genoeg voor twee focaccia’s.


Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • 1 potje kappertjes (100 gr)
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 tl zeezout
  • 5 el olijfolie
  • 300 ml water, handwarm

 

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de bloem, gist, kappertjes, rozemarijn en zeezout. Voeg al roerend met een (houten) lepel de olijfolie en het water toe. Kneed 5 minuten met de hand tot een soepel en elastisch deeg dat niet aan je handen plakt. Plakt het? Voeg wat bloem toe. Te droog? Voeg wat water of olie toe.
  2. Verdeel het deeg in twee porties. Duw tot een ronde vorm van 2 cm dik en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Dek af met een schone theedoek en laat ze 45 minuten op een warme plek rijzen of tot ze in omvang verdubbeld zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC (hetelucht).
  3. Bak de focaccia’s in 15-20 minuten gaar in de oven.

Eet smakelijk!

 

Liefs x Eileen

KokenKoken

Geef een reactie