Caramel Frappuccino

Dit recept is genoeg voor één groot glas caramel frappuccino.

Ingrediënten

  • 2 sterke espresso’s (ongeveer 15 ml)
  • 200 ml melk (bijv. Arla lactofree)
  • 2 ijsklontjes
  • Scheutje karamel siroop (bijv. van Monin)
  • Slagroom (bijv. van MinusL)

Werkwijze

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de slagroom, in een blender die sterk genoeg is om ook ijsklontjes te mixen (ik gebruik deze). Mix alles goed door elkaar door een aantal keer kort naar de pulse-stand te draaien.
  2. Giet de caramel frappuccino in een groot glas, spuit er een flinke toef slagroom op en serveer met een rietje.

Tips

  • Houd je van zoetere koffie? Voeg dan iets meer karamel siroop toe bij het mixen of schenk een beetje over de slagroom.
  • Niet zo’n fan van karamel(siroop)? Vervang de karamelsiroop dan bijvoorbeeld voor een halve theelepel chocolademelkpoeder.

Geniet ervan!

Liefs x Eileen

KokenKoken

Geef een reactie