Speculaas truffels

Dit recept is genoeg voor 8 speculaas truffels.

Ingrediënten

  • 156 gr speculaas
  • 50 gr roomkaas
  • 100 gr pure chocolade

Werkwijze

  1. Verkruimel de speculaas koeken in een keukenmachine.
  2. Voeg de roomkaas toe en kneed met de hand tot een deegbal.
  3. Rol 8 balletjes van het speculaas-roomkaasmengsel en leg ze op een met bakpapier bekleedde schaal.
  4. Zet ze ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat ze kunnen opstijven voordat je ze met chocolade bedekt.
  5. Smelt de chocolade. Rol de truffels één voor één door de gesmolten chocolade tot ze volledig bedekt zijn en plaats weer terug op het bakpapier. Decoreer met sprinkles of hagelslag.
  6. Bewaar de truffels in de koelkast of vriezer tot je ze gaat eten.

Eet smakelijk!

Liefs x Eileen

Geef een reactie