Double chocolate cookies recept

Ik heb deze koekjes al 3x gemaakt en kom er nu achter dat ze nog niet op de website staan. Tijd om daar verandering in te brengen! Dit recept is voor ongeveer 10 koekjes.

Ingrediënten

  • 170 g pure chocolade
  • 28 gr margarine
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 67 gr suiker
  • 67 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract (géén vanille essence)
  • 137 gr bloem
  • 21 gr cacoa poeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1/4 theelepel zout
  • 100 gr pure chocolade, in stukjes
  • Zeezout (topping)

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Smelt de chocolade en margarine in de magnetron. Roer geregeld tussendoor.
  • Meng in een grote kom de bloem, (gezeefde) cacao poeder, zout en baksoda door elkaar.
  • Mix in een middelgrote kom het chocolade-boter mengsel met de eieren, melk, vanille extract, suiker en lichtbruine basterdsuiker. Roer de droge ingrediënten met een spatel door de natte ingrediënten tot het één geheel is. Roer de chocoladestukjes erdoor.
  • Gebruik een ijsschep om bolletje beslag op een met bakpapier bekleedde ovenplaat te scheppen. Druk ze licht aan.
  • Bak de koekjes 10-12 min in de oven. Haal ze uit de oven, strooi er was zeezout over en laat afkoelen.

Eet smakelijk!

Liefs x Eileen

Ps. Recept van Peakaboo gemaakt? Tag mij dan vooral in het eindresultaat, dat vind ik leuk!

Geef een reactie