Snickerdoodle koekjes recept

Dit recept kwam ik tegen op Facebook en is van Beyond Frosting. Ik heb het recept van cups naar grammen omgerekend, naar het Nederlands vertaald en hem toen uitgeprobeerd voor Jeroen zijn verjaardag. De koekjes hebben een krokant suiker-kaneel laagje aan de buitenkant en een heerlijke zachte, chewy binnenkant. Dit recept is voor 24-36 koekjes.

Ingredi├źnten

  • 230 gr koude margarine
  • 400 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract (geen vanille aroma!)
  • 390 gr bloem
  • 1/2 theelepel baking soda (ook wel genoemd: zuiveringszout)
  • 1/2 theelepel cream of tartar (ook wel genoemd: wijnsteenpoeder)
  • 1,5 eetlepel kaneel
  • 70 gr suiker

Werkwijze

  1. Doe de boter en de suiker in een kom en mix 2-3 minuten tot een licht en luchtig geheel.
  2. Voeg de eieren en het vanille extract toe en mix tot de eieren goed geklopt zijn.
  3. Meng in een nieuwe kom de bloem, baking soda en cream of tartar door elkaar met een garde.
  4. Voeg de droge ingredi├źnten – in delen – toe aan de natte ingredi├źnten en mix tot een samenhangend deeg.
  5. Zet het deeg┬áminimaal 45 min (en maximaal ├ę├ęn nacht) in de koelkast. Als je ze een nacht in de koelkast laat staan, haal ze dan 10 minuten voor het bakken uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
  6. Meng ondertussen in een klein kommetje de kaneel en suiker door elkaar en verwarm de oven voor op 175 graden.
  7. Haal het deeg uit de koelkast, maak met een ijsschep gelijke bolletjes van het koekjesdeeg, rol door het suiker-kaneelmengsel en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat met 5 cm ruimte ertussen.
  8. Bak de koekjes 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips

  • Gebruik koude boter. Zo voorkom je dat de┬ákoekjes uitlopen tijdens het bakken.
  • Het koelen van de het koekjesdeeg is ├ęcht een must! Ook deze stap voorkomt dat de koekjes uitlopen tijdens het bakken.
  • Gebruik een ijsschep om koekjes van gelijke grootte en dezelfde garing te krijgen.
  • De wijnsteenpoeder zorgt ervoor dat de binnenkant van het koekje lekker chewy blijft en is daarom een belangrijk ingredi├źnt in dit recept. Heb je geen wijnsteenpoeder in huis? Snap ik, had ik ook niet ­čśë Ik bestelde het online maar je kan het ook bij sommigen vestigingen van┬áAlbert Heijn┬ákopen.

 

Eet smakelijk!

 

Liefs x Eileen

Geef een reactie