Dagritme Levi 14 maanden

Ik vind het zelf altijd erg fijn om ervaringen met andere papa’s en mama’s uit te wisselen en zo op nieuwe ideeën te komen. Daarom deel ik vandaag het ritme van Levi én link ik een aantal producten waar wij heel erg fan van zijn 🙂

  • 7:30 ontbijt: 1 volkoren boterham met smeerboter en beleg (mango-pompoenspread, appelstroop, jam) met 150 ml volle melk en thee
  • 9:00 uur fruit (banaan, appel, aardbei, peer, druiven) met water of thee
  • 9:30 – 11:30 uur slapen
  • 12:00 lunch: twee volkoren boterhammen met smeerboter en beleg (roomkaas, vegetarische smeerworst, smeerbare geitenkaas, avocado hummus) met 150 ml volle melk en water
  • 14:00 uur tussendoortje (cracotte, soepstengel, mini-rijstwafeltjes, rozijntjes, knijpfruit) met water of thee
  • 14:30 – 16:00 uur slapen
  • 17:30 uur avondeten: mee-eten met ons, volle yoghurt en water of thee
  • 19:00 – 7:00 uur slapen

Tegenwoordig heeft Levi het door als ik begin met koken en hij wil dan eigenlijk meteen eten. Als het nog even duurt voordat het eten klaar is zet ik hem vaak in zijn stoel met wat rauwe groenten zoals plakjes komkommer, schijfjes tomaat en reepjes paprika. Zo krijgt hij vast wat groente binnen en kan ik verder koken 😉

Sidenote: Wij geven Levi in overleg met het consultatiebureau volle melk en volle yoghurt omdat hij niet heel hard groeit. In principe wordt er aangeraden om halfvolle melk en halfvolle yoghurt te geven.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van het voedingscentrum. Daar delen ze onder andere voorbeeldmenu’s en tips om eten en drinken aantrekkelijker te maken voor je kindje.

Heb je nog vragen of tips? Stuur me dan gerust een berichtje!

Liefs x Eileen

Geef een reactie