Chocolade macarons met ganache vulling

Als ik bij mijn ouders in Frankrijk ben en we een paar dorpen verderop een taartje gaan eten bij de bakker, dan neem ik het liefst chocolade macarons. Ja. Alléén de chocolade want die vind ik het allerlekkerst! ♡ En eigenlijk wil ik ze al zó lang een keer zelf maken, maar ik dacht altijd dat het heel erg moeilijk is. Gisterochtend besloot ik spontaan dat ik ze ging maken, ook al dacht ik dat het de eerste keer compleet zou mislukken. Ik googelde een recept, vond er één op de website van smulweb en checkte mijn voorraadkasten. Wonder boven wonder had ik alles in huis en ging dus meteen aan de slag. En je gelooft het niet… maar ze zijn gewoon MEGA goed gelukt! Ik ben nog steeds verbaasd dat ze zo lekker én mooi zijn geworden 😀 En natuurlijk deel ik graag het recept voor 25-35 chocolade macarons met ganache vulling met jullie. Daar komt ie:

 

Ingrediënten

 • 180 gr amandelmeel
 • 200 gr poedersuiker
 • 30 gr cacoa
 • 200 gr fijne kristalsuiker
 • 75 ml water
 • 80 gr eiwit, stijf geklopt
 • 80 gr eiwit, ongeklopt
 • 225 gr pure chocolade
 • 200 ml slagroom
 • 1 eetlepel suiker
 • 50 gr boter, in stukjes

Werkwijze

 1. Zeef de amandelmeel, poedersuiker en cacao en meng door elkaar in een kom.
 2. Verhit 200 gram suiker met 75 ml water in een pannetje tot maximaal 115 °C. Het is belangrijk dat je dit meet en niet op de gok doet.
 3. Klop ondertussen met een mixer 80 gram eiwit stijf. Zodra het suikerwater 115 °C graden bereikt, giet je dit – al mixend – bij de opgeklopte eiwitten. Blijf nog 10 minuten kloppen zodat het mengsel wat afkoelt.
 4. Roer 80 gram ongeklopt eiwit met een siliconen spatel door het amandel, suiker en cacao mengsel totdat er een dikke pasta ontstaat.
 5. Schep de helft van de meringue bij de amandelpasta en roer met een spatel door elkaar. Voeg de resterende meringue toe en roer tot alles goed gemengd is.
 6. Schep het macaron beslag in een spuitzak. Ik vul hem altijd door de spuitzak rechtop in een maatbeker te zetten, op die manier knoei je zo min mogelijk.
 7. Teken rondjes van ongeveer 3 centimeter op vier vellen bakpapier (of gebruik een macaron bakmat). Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de rondjes zit.
 8. Spuit het beslag in de getekende rondjes, maar spuit ze niet helemaal tot de rand. Ze lopen namelijk nog wat uit. Tik de bakplaat met de onderkant een aantal keer voorzichtig op het aanrechtblad zodat de macarons mooi egaal worden.
 9. Laat de macaronhelften een half uur staan zodat er een hard laagje vormt en het beslag er een beetje mat uitziet. Sla deze stap niet over, want dit is belangrijk!
 10. Bak de macarons 14 minuten in de oven op 150 °C hetelucht.
 11. Bevochtig een houten plank. Haal de bakplaten uit de oven en schuif het bakpapier met de macarons op de bevochtigde, houten plank zodat de macarons na enkele minuten makkelijk loslaten. Laat ze afkoelen.
 12. Maak nu de chocolade ganache door de slagroom met één eetlepel suiker in een pannetje te verwarmen. Breek de chocolade in stukjes boven een kom. Giet de warme room op de chocolade en roer totdat de chocolade is gesmolten.
 13. Roer de stukjes boter door het chocolademengsel tot het één geheel is. Laat de chocolade ganache afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens minstens een uur in de koelkast.
 14. Schep de ganache in een spuitzak en knip het puntje eraf. Zoek even grootte macaronhelften bij elkaar. Spuit op de ene helft een goede hoeveelheid ganache, leg de andere helft er bovenop en drukt voorzichtig aan. Zet de macarons een uur in de koelkast.

Eet smakelijk!

Wat is jullie favoriete smaak macarons? Laat het me hieronder weten in de comments, op Facebook of op Instagram. Dat vind ik leuk!😘

Liefs x Eileen ♥️

6 thoughts on “Chocolade macarons met ganache vulling

 1. Oehhh meid, zalig! Volgens mij vind ik alle macarons lekker, maar chocolademacarons vind ik wel heeeel erg lekker!! Als op die foto jouw macaron te zien, dan vind ik hem wel héél goed gelukt….

Geef een reactie