Stamppot spinazie met kaasplak

Oooh, ik heb me toch een heerlijk recept voor jullie! 🙂 Helemaal passend bij het koude weer: een spinazie stamppot met kaasplak. Is weer eens wat anders dan de stamppot boerenkool. De ervaring leert mij dat de meeste mensen kaasplak niet kennen. Ik krijg dan ook altijd de vraag of het een kaassoufflé is, maar dat is dus niet zo 😉 Wij aten dit vroeger thuis geregeld bij de stamppot. Kaassoufflé óf rookworst… en aangezien ik geen rookworst liefhebber ben heb ik heel wat kaasplakken op mijn naam staan. Het is absoluut niet moeilijk, wél heel lekker.


Ingrediënten

 • 500 gr aardappels
 • 200 gr (baby)spinazie
 • Klontje boter
 • Scheutje melk
 • Stuk kaas (jong of belegen)
 • 1x ei
 • Paneermeel
 • Bakboter
 • Jus (optioneel)
 • Spekjes (optioneel)

Werkwijze

 • Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar.
 • Snij de spinazie fijn.
 • Neem twee borden, kluts op het ene bord het ei en strooi op het andere bord het paneermeel.
 • Snij twee plakken kaas van ongeveer 3 cm dik. Haal de plakken kaas eerst door het geklutste ei en vervolgens door de paneermeel. Herhaal deze stappen nog een keer en zorg er hierbij voor dat de kaas overal goed is bedekt.
 • Doe wat boter in een koekenpan en bak de kaasplak aan alle kanten bruin zodat er een lekker knapperig korstje ontstaat. Keer regelmatig.
 • Giet de aardappels af. Voeg aan de aardappels de gesneden spinazie, een beetje boter en een scheutje melk toe en stamp dit geheel.
 • Ook lekker met jus en/of een beetje spekjes erbij.

Wat is jullie favoriete stamppot? En wat eten jullie daar dan bij: kaasplak, rookworst of iets anders? 😉 Laat het me weten in de comments op de website, Facebook of Instagram, want dat vind ik leuk!

Eet smakelijk!

Liefs x Lien

4 thoughts on “Stamppot spinazie met kaasplak

 1. Ziet er lekker uit. Probeer het vast wel eens, maar verse spinazie is hier niet altijd te koop. Doe ik het wel met diepvries spinazie. (Goed uit laten lekken).

Geef een reactie