Poké Bowl

Sushi… ik houd er van!❤️ Niet te machtig, je kan er alle kanten mee op en het is ook nog lactosevrij. Oké, oké… en ik vind sojasaus zó lekker dat ik er met gemak een heel glas van leeg zou kunnen drinken 😉 Enige nadeel vind ik dat het best veel tijd kost om de sushi te rollen en snijden. En soms heb ik wél zin in sushi maar niet heel veel tijd… De heerlijke oplossing voor dit ‘probleem’? Een Poké Bowl! Het is gewoon sushi zoals je gewend bent, maar dan in een kom in plaats van nori vellen. Dat scheelt dus een hoop rol- en snijwerk! Hierbij mijn favoriete Poké Bowl recept voor twee personen:

Ingrediënten:

 • 250 gr sushirijst
 • 425 ml koud water
 • 1 verse zalmmoot
 • 175 gr sojabonen
 • 1 avocado
 • 1/2 komkommer
 • 1/2 paprika
 • snoeptomaatjes
 • zwarte sesamzaadjes
 • sojasaus

Voor de sushi-azijn:

 • 3 eetlepels rijstazijn
 • 2 theelepels suiker
 • 1 theelepel zout

Bereiding:

 • Doe de sushirijst in een vergiet en plaats deze in een kom met water. Ververs het water om de zoveel tijd totdat het water helder is (dit duurt ongeveer 10 minuten).
 • Doe 250 gr sushirijst in een pan met 425 ml koud water, doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 2 minuten koken, draai vervolgens het vuur laag en laat nog eens 15 minuten koken met de deksel op de pan. Roer geregeld tussendoor.
 • Haal de pan van het vuur, leg een theedoek tussen de pan en het deksel in (tegen het druppen van condens op de rijst) en laat 15 minuten van het vuur staan.
 • Laat de sushirijst gelijkmatig afkoelen tot kamertemperatuur, bijvoorbeeld door de rijst over twee borden te verdelen.
 • Doe rijstazijn, suiker en zout in een kopje en verwarm in de magnetron tot suiker en zout zijn opgelost. Laat ook dit afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de sushi-azijn door de sushirijst heen.
 • Snij de zalm, avocado, komkommer, paprika en tomaatjes in stukjes. Maak nu de Poké Bowl op door eerst de sushirijst in een kom te scheppen. Leg vervolgens de zalm, sojabonen, avocado, komkommer, paprika en tomaatjes mooi opgemaakt op de rijst. Strooi wat sesamzaadjes erover en schenk er een scheutje sojasaus bij.

 

Eet smakelijk!

 

Liefs x Eileen

2 thoughts on “Poké Bowl

 1. Lijkt me heel lekker, Eileen! En je kunt er dan ook nog wat in reepjes gescheurde norivellen overheen strooien (norivellen eerst heel even roosteren boven de gasvlam, ook lekker! Heb je toch de nori erbij (heel gezond hè, nori ?))

Geef een reactie