Oké, ik val maar meteen met de deur in huis: ik had dus nog nooit brownies gebakken! Shocking, I know… En dat terwijl ze echt super makkelijk en snel te maken zijn. Ideaal bijvoorbeeld voor als er plotseling bezoek komt of als je zelf een enorm chocolade-tekort hebt dat je per direct moet aanvullen;) Ik zocht dus een lekker recept van een niet al te zware brownie mét een goede chocolade-smaak. Daar komt ie:
Ingrediënten
- 120 gr gesmolten margarine
- 200 gr suiker
- 50 gr cacao
- 65 gr bloem
- ½ eetlepel vanille extract (géén vanille aroma)
- 2 eieren
- ¼ theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel zout
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik van 20×20 cm met bakpapier.
- Smelt de boter in de magnetron. Mix de gesmolten boter met de suiker, cacao, eieren en het vanille extract in een grote kom.
- Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en mix kort tot alles gemengd is. Schep het beslag in het bakblik en strijk glad.
- Bak de brownie 20 minuten in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de brownie afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.
Eet smakelijk!
Liefs x Eileen