Binnenkijken: Levi’s babykamer

De babykamer was de enige kamer waar we sinds de verhuizing nog niks aan gedaan hadden, dus de muren waren nog zalmroze van de vorigP1070412e eigenaars… Niet helemaal onze smaak dus hoog tijd om daar verandering in te brengen 😉 We hebben eerst alle muren met Muurglad van Alabastine behandeld en vervolgens wit geverfd. Op twee muren hebben we een lambrisering geverfd in een  donkergroene kleur. In één hoek van het kamertje hebben we twee verticale okergele stroken geverfd en daar een grijze stoel voor gezet die we via Marktplaats scoorden. Mijn moeder maakte er deze leuke kussenhoezen voor, waar we de stoffen samen voor uitzochten. Ik wilde graag boven de stoel nog iets aan de muur maar kwam er maar niet uit wat dan… totdat ik op Pinterest dit toffe idee tegenkwam met borduurringen waar je katoenen stoffen in plaatst. Ik koos voor drie verschillende zwart-wit printjes. En als je de printjes na een tijdje zat bent, heb je in vijf minuten een hele nieuwe look!

image2De groene kleur van de muur hebben we vervolgens als uitgangspunt genomen voor de commode (die mijn ouders overigens nog op zolder hadden staan). We zochten daar twee lichtere en één donkerdere tint groen bij voor de vier lades om een ombre effect te creëren. Mijn opa heeft de commode voor ons hoger gemaakt en in de gekozen kleuren geverfd. En wauw, wat ben ik mega verliefd op de commode! 🙂 Boven de commode hebben we een houten plank opgehangen, waar nu onder andere de letters van zijn naam (AliExpress), grijze Jordans (babyshower cadeau van vrienden) en het boekje ‘Mama kwijt’ op staan, maar eens in de zoveel tijd verwissel ik ze voor andere accessoires. Speaking of… ik heb méga veel liefde voor (prenten)boeken en zocht een leuke manier om deze in de kamer op te bergen. Via Pinterest kwam ik op het idee om de kruidenrekjes van Ikea als boekenplankjes te gebruiken. Aangezien ik nog véél meer prentenboeken op mijn ‘verlanglijstje’ heb staan weet ik zeker dat we op den duur nog een ander opberg-plekje moeten creëren… maar dat zien we dan wel weer 😉 Met zoveel leuke boekjes zijn we ook zeker van plan om Levi vaak voor te gaan lezen!

De kledingkast vonden we via Marktplaats en mochten we voor nop ophalen. Bij de eerste poging bleek de kastP1070456 alleen niet in de auto te passen, dus de dag erna maar een aanhanger gehuurd… lekker lompe actie, haha! Het ledikant kwamen we bij toeval ook op Marktplaats tegen, dit was zelfs nog voordat ik zwanger was, maar we besloten hem gewoon vast op te halen. Het ledikant en de kledingkast schuurden we en verfden vervolgens wit. Het eendjes-schilderij maakte mijn oma voordat ik zwanger was en stond dus al een tijdje op zolder. We waren al van plan om deze in de kinderkamer te hangen, maar de kleuren blijken nu ook nog perfect bij het kamertje te passen. Het heeft zo moeten zijn 😉

Dit P1070516kapstokje maakte mijn vader voor de geboorte van mijn zus. Hij verfde het voor ons in de kleuren van Levi’s kamertje. Erg speciaal dat hij nu bij ons hangt… Ik zou het dan ook super tof vinden als hij in de kamertjes van alle kleinkinderen komt te hangen!

Liefs x Eileen

6 thoughts on “Binnenkijken: Levi’s babykamer

Geef een reactie